« Alle Evenementen

De opera in Kasteel Dussen

6 april 2022 om 20:00

De opera in woord, beeld en geluid in het kasteel

Op woensdag 6 april is muziekhistoricus Pieter A. Bakker terug in kasteel Dussen. Vanaf 20.00 uur neemt hij het publiek mee naar het hof van De Medici in Florence rond 1600, daar waar de basis werd gelegd voor onze huidige opera. Bakker weet hierover op enthousiaste wijze te vertellen en onderstreept dat met beeld en muziek.
                                                            
De lezing ‘Stravaganza Musicale Fiorentina’ begint in Firenze, waar de schatrijke familie De Medici aan de macht is en zich groots profileert door de beste wetenschappers en kunstenaars naar het hof te halen. In deze coproductie van schilders, couturiers, dichters, dansers, componisten en technici ontstaat een spectaculaire, nieuwe vorm van muziektheater. En wordt de basis gelegd voor het muziekdrama zoals we die vandaag de dag kennen, de opera.

Eerder belichtte cultuurwetenschapper Arjan Vader de kunsthistorische kant; vanavond maakt Bakker in woord, beeld en geluid het plaatje compleet.

Entree: €10,- (met vriendenpas €7,-)

Reserveren: www.kasteel-dussen.nl

Aanvang: 20.00 uur

Gegevens

Datum:
6 april 2022
Tijd:
20:00
Site:
https://www.kasteel-dussen.nl/activiteiten/agenda/130299/
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram