« Alle Evenementen

Cel Navalny op Loevestein

31 maart om 10:00 - 7 mei om 17:00

Speciaal voor de opening van de nieuwe tentoonstelling Monddood komt de ‘ShIZO’, een replica van de gevangeniscel van Alexei Navalny, naar Loevestein. De ShIZO is een strafcel waarin Navalny in 2022 91 dagen heeft doorgebracht. Het is een speciale strafcel voor veroordeelden die de interne regels van de strafkolonie overtreden.

Er is bijna geen ventilatie in de cel en overdag is het bed vastgemaakt aan de muur. De strafcel verschilt van gewone eenzame opsluiting: naast de fysieke zwaarte, worden de privileges van de gevangene die in een ShIZO wordt vastgehouden ontzegd, zoals telefoneren, roken of het recht om persoonlijke bezittingen mee te nemen. Water is beperkt, bezoek is niet welkom en het is niet toegestaan pakketjes of post te ontvangen. Pen en papier kan 35 minuten per dag gebruikt worden en slechts één boek voor de gehele detentieperiode is toegestaan.

De cel is toegankelijk voor bezoekers van Slot Loevestein. Stap in de cel van slechts zes vierkante meter en ervaar hoe het voelt om een politieke gevangene te zijn.

Prijs: € 15,50 voor volwassenen | € 11,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar | Gratis voor kinderen van 0 t/m 3 jaar

 

Gegevens

Begin:
31 maart om 10:00
Einde:
7 mei om 17:00
Site:
https://www.slotloevestein.nl/agenda/cel-navalny-op-loevestein/
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram