« Alle Evenementen

Blokfluitconcert

10 juni om 20:00

Blokfluitconcert door het Holborne Consort

Wie van jullie heeft op school nog blokfluit gespeeld? Voor heel veel mensen was dat niet bepaald een geliefd instrument. Je deed het omdat het moest. Het was al gauw net niet zuiver en de fluit zat binnen de kortste keren vol met speeksel, of nog erger als je verkouden was. De kwaliteit van de fluiten was ook vaak niet best. De bekende Aurafluiten waren vooral goedkoop. Maar toch, voor heel mensen was het wel de eerste kennismaking met een muziekinstrument. En dat maakte bij sommigen ook wat los.
De kunst van het blokfluiten maakte een enorme opgang door lp’s en cd’s van Frans Brüggen. Die man kon werkelijk alles en liet horen hoe het wel kon op de verschillende blokfluiten. Natuurlijk had hij ook leerlingen die het niveau van de meester overstegen en hun eigen weg ging. Want er viel heel wat te ontdekken. Een van het was Heiko ter Schegget. Hij hoort nu bij de oudere generatie blokfluiters die de top bereikt hebben en die net als Frans Brüggen ook weer talentvolle leerlingen heeft.
Ter Schegget vormt nu samen met twee van hen; Thomas Triesschijn en Teun Wisse een blokfluitconsort van het allerhoogste niveau het 'Holborne consort'. Met een programma over de vroeg barokke muziek in Londen laten ze horen wat er voor prachtige muziek daar op blokfluiten gespeeld werd. U zult versteld staan over hoe virtuoos het samenspel van dit trio zal zijn. 
 
Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stichting Muziekpodium Woudrichem.
 
Locatie: RK Kerk Vissersdijk 15, Woudrichem
Toegang: € 15,00 / donateurs € 12,50 / < 12 jaar gratis

Gegevens

Datum:
10 juni
Tijd:
20:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram