Jacoba van Beieren en ook Hugo de Groot hebben ooit het in Woudrichem gebrouwen bier gedronken. De Spaanse bezetter was er dol op… en vanaf heden kan ook de bierliefhebber het rijke verleden van de Woerkumse vesting letterlijk en figuurlijk komen proeven.

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert het Woerkumer Bier samen met het Stadsgidsengilde een wandeling én bierproeverij in en rond de Vesting van Woudrichem.

Het Woerkumer bier – dat inmiddels 11 jaar geleden geherintroduceerd werd – vormt de spil van de wandeling annex proeverij.
Deelnemers krijgen niet alleen veel te horen, zij krijgen ook vier Woerkumer bieren te proeven. Een officiële Bierista zal daarbij tekst en uitleg geven. Bovendien worden de biertjes begeleid met vier passende culinaire hapjes.

Niet alleen de visserij maar juist ook bier blijkt eeuwen lang een belangrijke economische & politieke factor voor de vesting van Woudrichem te zijn geweest. Naast de lokale bevolking waren het vooral de in de omgeving gelegerde soldaten de grootafnemers. Anders dan nu kregen zij geen soldij maar een dagelijks rantsoen bier. Verder weten we bijvoorbeeld dat de stad eeuwenlang bestuurd werd door bierbrouwers die als schout en schepenen zich in zetten voor hun stadje.

Al deze en nog meer historische feiten krijgen de deelnemers te horen van een special hiervoor ontwikkelde wandeling.

Voor de BOB van het gezelschap is er naast fris na afloop ook een bierpakket zodat het gezelschap weer veilig thuis kan komen. Na afloop wordt een digitaal verslag met foto’s van de wandeling nagemaild in een fraai boekje.

De bierwandeling is via de website van het Woerkumer Bier ( www.woerkumer.nl ) te boeken. Deelnemersbijdrage is Eur 29,50

De bierwandeling duurt ongeveer 3,4 uur.

Gegevens

Begin:
1 januari 2018 om 00:00
Einde:
31 december om 00:00
Website:
http://www.woerkumer.nl