« Alle Evenementen

Bierproeverij Woerkumer Bier Gilde

21 september om 20:00 - 22:00

Woerkumer Bier Gilde opent het nieuwe seizoen met hippe brouwerij PopHop

Op 21 september komen de brouwers van PopHop naar de vesting van Woudrichem. De mannen achter deze brouwerij zijn Piër en Peter die al heel lang bevriend zijn. Hun gezamenlijke passies voor kunst, theater, films en vooral muziek sleepte ze door hun midlifecrisis. Maar zonder het genot van (craft) bier hadden ze dit waarschijnlijk nooit gered. Muziek en bier zijn de nimmer ontbrekende ingrediënten in hun leven en daaruit borrelde het concept op van hun uit de hand gelopen hobby: pop-bier brouwen.
Sinds begin 2019 brouwen ze om de week een craft beer. Ieder brouwsel krijgt de naam van een (pop)nummer mee, gebaseerd op de smaak, het biertype of het recept.

Als proevers voor het Biergilde hebben we de heren afgelopen mei tijdens "de week van het Nederlands bier" in Den Haag ontmoet. En eerlijk is eerlijk: we waren onder de indruk van hun bieren. Vandaar dat we met gepaste trots PopHop hebben weten te strikken voor een bierproeverij.

Locatie: Het Arsenaal (onder het Visserijmuseum in de vesting) Kerkstraat 41, 4285 BA Woudrichem

Kosten en aanmelden: de proeverij bestaat uit 5 proefglazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur in de pauze, en bitterballen na afloop. De kosten zijn €19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl. Nadere informatie is te verkrijgen via 06-53206099.
De aanvang op 21 september is om 20:00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur.

Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaal bier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk. Het biergilde richt zich op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en vooral samen willen proeven en genieten.

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
20:00 - 22:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram