« Alle Evenementen

Bierproeverij Woerkumer Bier Gilde

15 juni om 19:30 - 22:00

Woerkumer Bier Gilde sluit af met OLDSKOOL brewery

Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaal bier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en genieten.

Brouwer van deze maand

Op 15 juni komt brouwer drs. Dennis Kort van OLDSKOOL brewery uit Eindhoven naar de vesting van Woudrichem. Dennis Kort is een begrip binnen de craftbeer wereld. Door gewerkt te hebben bij onder andere de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij St. Christoffel wordt Dennis vanaf 2008 gefascineerd door bier. Om zijn kennis naast zijn brouwerijwerk te vergroten volgde hij StiBON opleiding. Na het behalen van zijn diploma in Oostenrijk (Doemens) mocht hij zichzelf op 25-jarige leeftijd Internationaal Biersommelier noemen. De een-na-jongste ter wereld des tijds. Dennis heeft een eigen kijk op waar het met Nederlands speciaalbier naar toe moet. Minder kijken naar België en de US en terug naar de Engelse bieren en vooral naar de Duitse biertraditie. Brouwen volgens het eeuwen oude Reinheitsgebot, dus alleen water, mout, gist en hop. Veel hop. Zo was Dennis samen met brouwer Ramses Snoei één van de eerste in Nederland die met vers geplukte (zogenaamde 'natte') hop ging brouwen. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen op de Dutch Beer Challenge en kan prachtige verhalen over bieren vertellen.

Locatie Het Arsenaal

Het Arsenaal (onder het Visserijmuseum in de vesting) Kerkstraat 41 - 4285 BA Woudrichem.

Kosten en aanmelden

De proeverij bestaat uit 5 proef glazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur in de pauze en bitterballen na afloop.

De kosten zijn € 19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl.

Nadere informatie is te verkrijgen via 06-53206099.

De aanvang is om 20:00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur.

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
19:30 - 22:00
Site:
https://woerkumer.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram