« Alle Evenementen

Battlefield Tour

9 april 2022 om 09:00 - 12:00

Vanuit Oorlogsmuseum Veen worden er door Footsteps in History Battlefield Tours georganiseerd. Een Battlefield Tour is een rondleiding door een bepaald gebied waarbij we op zoek gaan naar restanten en bijzondere locaties die ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Footsteps in History bestaat uit Martijn Zwiggelaar en Peter-Willem Langebeeke, beide bestuursleden van het Oorlogsmuseum in Veen. Zowel Martijn als Peter-Willem zijn van jongs af aan geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog .

Tijdens de tour wordt aan de hand van historisch fotomateriaal en van voorwerpen het verhaal verteld van de gebeurtenissen op de betreffende locatie. Op deze wijze kunt u de locatie vergelijken met de situatie nu en toen. Een unieke ervaring!

Tour ‘Het front aan de Bergsche Maas’

Tijdens deze tour richten we ons op de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de dorpen Wijk en Aalburg en Dussen. Niet veel mensen weten dat deze dorpen vanaf november 1944 tot mei 1945 midden in de frontlinie waren gelegen en dat het grote gevolgen had voor het Land van Heusden en Altena.

Tijdens deze tour besteden we onder andere aandacht aan de gebeurtenissen rondom de bruggen bij Wijk en Aalburg in mei 1940 en gaan we in op de strijd om het Kapelsche Veer.

Programma
De tour wordt bij voorkeur gegeven op zaterdagochtend om 09:00 uur en duurt gemiddeld drie uur. We starten bij de parkeerplaats van de bushalte Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Hier kunt u gratis parkeren. Na afloop van de tour komen we ook weer terug op deze locatie.

Gezien de grotere afstanden verplaatsen we ons met de auto. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen vervoer. We proberen wel het aantal auto’s beperkt te houden, door zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden.

Bij de tour is inbegrepen:
– Rondleiding door Footsteps in History
– Koffie/thee/fris + koek
- €9,99 p.p.

Boeken
Wilt u graag een tour boeken? Neem dan contact op met het Oorlogsmuseum Veen, door een mail te sturen naar oorlogsmuseumveen@gmail.com.
Staat er geen beschikbare datum tussen? Of wilt u met een eigen groep/vereniging een tour volgen. Neem dan contact op met ons, dan kijken we samen naar een geschikt moment.

Gegevens

Datum:
9 april 2022
Tijd:
09:00 - 12:00
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram