Aanmelden fortensafari Fort Giessen

Ga je mee op safari bij Fort Giessen?

1914. Het is oorlog in Europa. Jacob Haarsma is gelegerd bij Fort Giessen. De vijand is nog ver weg, de dagen duren lang. Om de tijd te breken maakt hij tochten door de natuur in de buurt van het fort. Gelukkig staat het fort in een open landschap, zodat hij het op tijd kan zien als de vijand eraan komt. Hij blijft dicht in de buurt van het fort, maar leert zo wel de natuur in de omgeving goed kennen.

Op een van zijn tochten raakt hij verstrikt in prikkeldraad en haalt zijn arm lelijk open. Terug op het fort ziet de fortwachter de snee in de arm van Jacob en neemt hem mee om geneeskrachtige kruiden te plukken. De fortwachter leert Jacob hoe hij de natuur kan benutten voor zijn eigen gezondheid en die van zijn medesoldaten. Er is van alles aan eetbaars en geneeskrachtigs te vinden, vlak bij het fort. En dat komt mooi uit, want de maaltijden uit de fortkeuken zijn niet al te best.

Treed in de voetsporen van Jacob

Tijdens de fortensafari neemt de fortwachter van Fort Giessen je mee op ontdekkingstocht door de natuur rond het fort. Net als Jacob zul je ontdekken dat de natuur er nog steeds dier en mens van noodzakelijke vitamines, voedingsstoffen en indien nodig verbandmateriaal kan voorzien.

Programma
De fortwachter heet je gezin welkom met koffie/thee/fris en iets lokaals lekkers. Hij legt de ligging van fort Giessen en de functie ervan in het landschap uit. Om je goed in te kunnen leven in de tijd van Jacob, bekijken jullie een film. Daarna krijg je een korte rondleiding door het fort, om meer te leren over het dagelijks leven van de gestationeerde soldaten. Daarna: snel naar buiten!

Buiten bekijk je hoe het Fort onderdeel is van het landschap en gaan we op zoek naar de eetbare en geneeskrachtige gewassen/kruiden die nog steeds rond het fort groeien. Bij terugkomst maken de kinderen kruidenboter van de geplukte kruiden en nemen de ouders een kijkje bij de expositie. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van een heus soldatenmaal.

Kosten

Volwassenen  € 15,-

Kinderen van 5 t/m 12 jaar  € 10,-

Prijs is inclusief, koffie/thee/fris met iets lekkers en een proeverij van soldatenvoedsel. Na aanmelden ontvang je betaalinformatie.

Aanmelden

Naam(Vereist)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram